Naar huis

[ Home - Nieuws - Biografie - Discografie - Download - Foto's - Teksten - Zijkant - Links ]

Biografie

Hufter

Hufter Volledige naam: Jan met de Korte Achternaam Craz de Beatpoppen dockter Hufter
Geboren: 07-05-1874, ‘t Veld
Functie in de groep: Componist, tekstdichter en producent
Podiumkwaliteiten: cd /md bediening en Noordkop Stink
Maatschappelijke status: Natuurlijk Persoon ( Slaaf )

Gluiper

Gluipert Volledige naam: GluipZilla
Geboren: NEE herrezen op 30-08-1876, ‘t Veld bij wat herders
Functie in de groep: Tekstdichter en verzorging hoes, logo’s, e.d.
Podiumkwaliteiten: publieksvermaak en Noordkop Stink
Maatschappelijke status: Huisman

Filosofie

De gebroeders Gluiper en Hufter maken samen de groep de Lijkenpikkers. De groep werd opgericht in de begin jaren ‘90, maar als gebroederlijk team waren ze altijd al onafscheidelijk. En dat is nu nog steeds zo en zal niet veranderen! Onze crew / click is wat je ziet! Geen 100 man, maar gewoon wij 2. Waarom de naam de Lijkenpikkers? Nou Daarom! Lees hier onder verder bij “Geschiedenis”.

Geschiedenis

Vroeger bij ons op het platteland van West-Friesland gingen we vaak naar het kerkhof, gewoon omdat we dat interessant vonden. Als klein kind kom je er op een moment achter dat doodgaan ook bij het leven hoort, maar omdat je net aan je leven begint is dat moeilijk te begrijpen. Vandaar onze nieuwsgierigheid. Maar op een dag werden we weggestuurd door de beheerder van het kerkhof. En dat ging ongeveer zo: “Hee, oprotten hiezo! Een beetje zitten te graven in die graven, k@t johws!” Nou en zo is de naam de Lijkenpikkers ontstaan. “Gluiper” en “Hufter” zijn ongeveer op de zelfde manier ontstaan. Met wat fantasie kun je zelf wel bedenken hoe!!!

C.V.

Eigen beheer

Tot nu toe zijn we steeds onafhankelijk geweest. Doen dus wat we zelf willen. Maken wat we zelf willen. Hebben de productie in eigen hand van begin tot eind. Met meer dan 12 jaar ervaring en “Elements” die de site voor de Lijkenpikkers maakt, brengen we nu alles op internet uit. Kost niks, gewoon downloaden die Stink!!!

Wisselen van Baan

Lijkenpikkers doen die Noordkop Stink. Noordkop stink is ontstaan uit de klei van West-Friesland. Noorkop Stink is onze stijl. Je zegt Country! Ja, we zijn country. Boeren! Ja, we zijn boeren. Is het Nederhop? Nee! Is het ouwe school? Nee! Is het Urrrrrban genoeg? Geen idee! “dit is dus geen Rap,” is wat je zeg. Ja precies. Wij bepalen hoe het klinkt. Noordkop Stink. Houwen het Stronk en houwen het vies. BONK BONK BONK op je vlies. En geven geen reet om wat je weet of hoe je heet. Om wat je doet of je click. Zuig de pik. Want we rollen dik op het platteland van West-Friesland!!!

Naar huis